Mijn Tentamen Tips

studie

Mijn tentamens zijn alweer een weekje voorbij en bij velen waren ze deze week, toch wilde ik mijn tips voor de tentamens met jullie delen!Β 

Maak een overzicht
Dit is een tip die ik vaak voorbij zie komen, maar het werkt echt! Als je een overzicht maakt met alles wat je moet kennen per vak, scheelt dat een hoop stress. Je weet immers welke stof je moet kennen.

Plannen
Plan de stof in. Je weet van jezelf ongeveer hoelang je van tevoren begint met leren. Welke dag ga je wat doen? Dan weet je ook wat je allemaal op een dag moet doen en hoeveel tijd je hier ongeveer voor uit moet trekken.

Samenvatten
Dit doe ik altijd het hele blok door. Ik vat samen met 2 andere meisjes alle stof voor het hele blok samen, we verdelen de stof en zo heeft ieder aan het einde van het blok samenvattingen van alle vakken. Je bent met de stof bezig geweest, dus je hebt die hoofdstukken al een keer gezien en je hoeft niet meer heel het boek door te spitten.

Oefen de opdrachten
Na het lezen van de samenvattingen oefen ik de opdrachten. Deze geven je alvast een indruk van wat je op het tentamen kan verwachten. Als je de opdrachten snapt dan heb je het halve werk al gedaan.

Leer met een timer
Ik schreef laatst een artikel over de Pomodoro App. Ik leer 25 minuten, hierna krijg ik van de app 5 minuten pauze, om even op mijn telefoon te kijken of iets te eten of drinken. Daarna hoor ik de *pling* weer en weet ik dat ik 25 minuten non-stop moet leren, hierdoor leer ik veel beter!

Achteraan beginnen
Als je alles hebt geleerd en je wilt de stof nog een keer voor het tentamen doornemen, begin dan achteraan de stof! Ik lees dan meestal de sheets door en dan begin ik bij de laatste week. Dit doe ik omdat je eigenlijk altijd vooraan begint met leren. Aan het eind van het leren ben je ‘achteraan’ de stof en heb je minder zin en neem je ook minder op. Als je dan een keer achteraan begint neem je dit het beste op.

Hardop voorlezen
Soms heb je dat je een stuk tekst 3 keer leest en nog steeds niet weet wat je hebt gelezen. Lees het hardop voor dan is je aandacht meer bij de tekst.

Treat Yourself
Geef jezelf een beloning als je een dag goed hebt geleerd. Ik beloon mezelf altijd met iets wat ik graag wil als ik alle tentamens heb gehaald. Dan mag ik bijvoorbeeld die mooie lipstick kopen die ik zo graag wil.

Bron foto.

Heb jij nog tentamen tips?

Liefs, Iris

19 gedachtes over “Mijn Tentamen Tips

  1. Renske zegt:

    Wat een goede tips! πŸ™‚ Gelukkig heb ik geen tentamens meer, maar ik weet zeker dat anderen hier veel aan kunnen hebben! Ik studeerde precies hetzelfde als jij, maar dan zonder timer en hardop voorlezen. πŸ˜‰ X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s