Review: Essence The Gel Nail Polish

DSC01332

Essence heeft sinds eind februari een nieuw soort nagellak in het assortiment. Alle ‘normale’ nagellakjes van Essence hebben nu een gel formule die je zonder UV-lamp kunt gebruiken. Ook Is er een Essence The Gel Base Coat en Top Coat die je nagellak 60% ‘better lastingness’ beloven. Ik was benieuwd en testte ze uit! 

Wat zegt Essence over The Gel:
Hoe gebruik ik de Essence The Gel Top Coat?
Verwijder eerst eventuele restjes nagellak van je nagels. Breng vervolgens een laagje base coat aan en laat deze goed drogen. Daarna kun je jouw favoriete kleur gel nagellak aanbrengen. Laat ook deze goed drogen. Voor een perfecte finish gebruik je deze top coat. Je hebt geen UV- of ledlamp nodig om je nagels te laten drogen.

De base coat voorkomt dat je nagels verkleuren en zorgt ervoor dat je gel nagellak langer blijft zitten.De top coat laat je nagels glanzen en zorgt ervoor dat je gel nagellak langer blijft zitten.

Dat klinkt goed! Dit 3-stappenplan moet dus het effect van gellak geven zonder UV-lamp. Bij mij blijft nagellak hooguit 1 dag mooi zitten, zonder dat het gaat chippen. Op dag 2 is er altijd wel ergens een stukje af van mijn nagellak.

Ik ging naar Kruidvat en kocht daar van Essence: The Gel Base Coat, The Gel Top Coat, The Gel Nail Polish 14 Do you speak love? en The Gel Nail Polish 36 Dare it Nude.

Het aanbrengen

DSC01239

Dit zijn mijn nagels zonder iets erop.

DSC01241

Ik begin met het aanbrengen van een laagje The Gel Base Coat. De base coat droogt heel snel en laat een lichte blauwe waas achter op mijn nagels.

DSC01244

Hierna breng ik een laagje aan van de 14 Do you speak love?

DSC01247

Bij Do you speak love? is een laagje genoeg. Bij dare it nude gebruik ik 2 laagjes voor een perfecte dekking. Laat de laagjes tussendoor goed drogen.

DSC01248

Breng als de nagellak helemaal droog is een laagje The Gel Top Coat aan. Deze lak is iets dikker dan ik gewend bent en geeft een mooi glanzend effect. In totaal was ik ongeveer een half uurtje bezig met het lakken van beide handen.

De test

DSC01253

Ik test Essence The Gel Nail Polish in 36 Dare it nude uit, hier heb ik de The Gel Base Coat aangebracht en 1 laagje nagellak.

DSC01256

Zoals ik hierboven schreef waren er bij deze kleur 2 laagjes nodig voor een goede dekking, hier heb ik 2 laagjes aangebracht.

DSC01261

DSC01262

Hier heb ik ook nog The Gel Top Coat aangebracht en dit is het eindresultaat.

20150406_110844

Dit is de lak na 3 dagen! Wauw. Ik ben echt verrast, dit heb ik nog nooit gehad met ‘gewone’ nagellak. De nagellak zit er echt perfect op! Ik heb hier ook 2 avonden gewerkt, waar ik dus ook heb schoongemaakt en dingen afgewassen. Het stukje dat van mijn wijsvinger af is komt doordat ik uitschoot met het schillen van aardappelen.

20150407_084819

Dit is de lak na 5 dagen. Er zijn een paar stukjes van mijn wijsvinger, maar voor de rest zit er alles nog op! Ik heb op dag 6 de nagellak van mijn nagels gehaald. De nagellakjes zijn gewoon te verwijderen met nagellak remover.

De prijzen:
– Essence The Gel Base Coat €2,59
– Essence The Gel … €1,69
– Essence The Gel … €1,69
– Essence The Gel Top Coat €2,59
Alle potjes bevatten 8 ml.

Ik ben echt heel enthousiast over deze nagellak! Zo lang blijft nagellak bij mij nooit zitten en de prijs is ook erg fijn! Ik kan dit 3 stappenplan iedereen aanraden.

Hoelang blijft nagellak bij jou zitten?

Liefs, Iris

24 gedachtes over “Review: Essence The Gel Nail Polish

  1. My Little Happiness zegt:

    Ik zag dit product inderdaad laatst bij het Kruidvat liggen en was erg benieuwd! Leuk dat je hem getest hebt! Het ziet er mooi uit en blijft inderdaad beter zitten dan normaal 😊 ik gebruik de laatste tijd veel essie nagellak, deze blijft bij mij minimaal een week goed zitten echt top 😍👍

    Like

  2. Renske zegt:

    Wauw, die rode lak is echt heel mooi en intens! Bij mij overleeft nagellak het hooguit twee dagen, haha. Vaak haal ik het na uiterlijk een week er echt af. Soms al eerder, omdat het dan absoluut niet meer mooi is!

    Like

  3. Natassie zegt:

    Ik vind die rode echt heel mooi! Ik heb acrylnagels, die blijven 4 weken goed zitten, dus ik gebruik nooit nagellak! Bovendien kan ik mijn eigen nagels nooit mooi lakken..

    Like

  4. estherleijten zegt:

    Wauw ziet er goed uit zeg! Ik vind allebei de kleuren echt tof. Ik ben de laatste tijd of van de felle rode/roze kleurtjes of van de nude/zalm kleurtjes haha. En wat fijn dat ze zo lang blijven zitten, ik heb daar ook altijd problemen mee. Zo irritant!

    Like

  5. Chinouk zegt:

    Oh ik heb van The Gel nagellak een transparante en roze tin gekocht. De roze heb ik direct doorgeschoven naar mijn zusje omdat ‘ie intens dekkend is en ik hou daar niet zo van (ja ik ben de enige in de wereld haha). De transparante ga ik vandaag proberen, want ik had ook een topcoat gekocht “Better Than Gel Nails” Top Sealer Gloss, maar dat is echt prut hoor. Kan zo de laagjes eraf trekken.. dus ik hoop dat de Transparante The Gel beter werkt!

    Like

  6. caroliendegraaf zegt:

    Wat grappig! Ik kreeg deze lakjes (alleen andere kleurtjes) vorige week met de post thuis. Ik heb ze ook gelijk uitgeprobeerd, en ze zijn echt zo fijn! Blijven echt heel lang zitten! Ja dit is echt een goed product! Leuk geschreven ook!

    Like

  7. Rebecca vg zegt:

    Wow ik vind het een erg goed resultaat. Oké het is niet zo goed als échte gellak, maar 3 dagen zo perfect resultaat vind ik al heel wat! Bij mij chipt het wel eens binnen een halve dag haha

    Like

  8. Gina zegt:

    Ik heb die nude kleur ook, maar ik vind hem bij jouw mooier pakken! Misschien komt het ook omdat ik er geen geduld voor heb, hihi:P En die gel top coat lijkt me super fijn!

    Like

  9. Melanie zegt:

    Leuk! Ik heb zelf dit jaar de set van sensationail van mijn ouders gekregen, daar ben ik erg tevreden over. Wat top dat dit product ook zo goed werkt! Toch wel benieuwd! Liefs

    Like

  10. Eline zegt:

    Hoi! Ik ben al twee jaar fan van de “essence gel nails at home”. Ik ben nu onlangs naar het kruitvat geweest omdat ik een nieuw potje cleanser nodig had. Het was al een eindje geleden dat ik er was geweest en ik zag dat men geen meer had. Dus ik vroeg aan de winkelbediende of ze er nog hadden. Zij wist me te vertellen dat ze dit niet meer verkopen en dat deze uit het assortiment waren gehaald. Ik ben dan online beginnen zoeken of ik deze ergens kan komen. Helaas heb ik dit niet gevonden. Nu mijn gel bijna op is kan ik niet anders dan iets anders te zoeken. Met dat ik tevreden was over het systeem van essence wilde ik bij hen blijven en eventueel hun nieuw systeem van “the gel nail polish” proberen. Jammer van de aankoop van de lamp natuurlijk ;). Nu vraag ik mij af of jij ook ervaring hebt gehad met “gelnails at home”? Want ik vraag me af of je nagels even sterk zijn met “the gel nail polish”…

    Like

Plaats een reactie