Studeer App: Pomodoro

Schermafbeelding 2015-03-28 om 12.11.32

Deze week zijn mijn tentamens en de week ervoor heb ik altijd stress. Je moet veel leren en hebt zoveel te doen, in zo weinig tijd. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen qua leren en las in het artikel van Celeste een stukje over de Pomodoro App. Ik probeerde het uit en het werkt! 

Ik ben iemand die uren achter elkaar leert zonder echt pauze te nemen. De dagen die ik vrij heb om te leren leer ik dan ook heel de dag. Ik heb altijd al mijn tentamens gehaald dus het is geen verkeerde methode, maar ik merk aan mezelf dat ik hierna altijd erg moe ben aan het einde van de dag.

Schermafbeelding 2015-03-28 om 12.12.10

Pomodoro is een timer, je kan de timer zelf op de gewenste tijd instellen. Je start de timer en begint met leren. Ik heb hem zelf op 25 minuten staan. Ook vind ik het handig dat de klok bovenaan in de menubar van mijn Macbook loopt, zo kan je kijken hoever je al bent qua tijd.

Schermafbeelding 2015-03-28 om 12.11.16

Na deze 25 minuten leren springt de timer op je beeldscherm met een pling geluid, dit betekent dat het tijd is voor pauze! Na elke 25 minuten krijg ik 5 minuten pauze, hierin kan ik wat eten en even op mijn telefoon kijken. Na 5 minuten springt de timer weer met een pling geluid op 25 minuten.

Schermafbeelding 2015-03-28 om 12.45.42

Na elke 4e keer heb ik een lange pauze. Dit betekent dus dat ik om de 2 uur een half uur pauze krijg. In deze pauze kijk ik even op blogs, kijk ik een youtube video of ga ik lunchen. De 2 rondjes onder de tijd van de timer is de ‘stand’ hoe ver je bent. Ik heb al 2 keer 25 minuten geleerd. Door op het vierkantje te drukken begint de timer opnieuw bij 25:00.

Doordat ik weet dat ik na elke 25 minuten pauze krijg, stort ik me 25 minuten volledig op het studeren. 25 minuten is niet lang en gemakkelijk vol te houden. Voordat ik deze app gebruikte werd ik snel afgeleid als ik een mailtje of melding op mijn telefoon kreeg. Nu heb ik daar elk half uur 5 minuten voor! Ik merk dat ik meer geconcentreerd met de stof bezig ben en de stof hierdoor beter in me opneem.

Wat vind jij van de app? Heb jij ook tentamens?

Liefs, Iris

19 gedachtes over “Studeer App: Pomodoro

 1. naomiinwonderland zegt:

  Wat een leuke app! Die had ik echt kunnen gebruiken voor dat ik afgestudeerd was. Ik leerde namelijk ook uren aan een stuk zonder een stap te zetten. Het lukte ook, maar inderdaad, doodmoe op het einde van een dag!

  Like

 2. Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla zegt:

  Dit is best handig! Ik heb dan wel geen tentamens meer maar ik kan het prima gebruiken als ik aan het werk ben.
  Succes met leren!

  Like

 3. alisalamvan zegt:

  Wow heel handig! Ik ben namelijk ook iemand die telkens afgeleid raakt door van alles. Bij de volgende examen periode ga ik dat ook eens uittesten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s