Review: Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

DSC00830

Als ik oogschaduw gebruik zonder oogschaduwbasis zit de oogschaduw binnen een half uur in de lijntjes van mijn ooglid. Een oogschaduwbasis gebruiken is voor mij dus echt een must. Deze oogschaduwbasis kwam al op verschillende blogs voorbij en ik was er erg benieuwd naar: de Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base. Het zou een budget variant zijn van de Urban Decay Primer Potion. Ik testte hem uit.

DSC00833

De oogschaduwbasis zit in een stevig plastic flesje, het flesje gaat goed dicht met een draaidop en aan de draaidop zit een sponsapplicator.Het flesje bevat 5 ml product, hier kan je zeker een half jaar mee voorruit met dagelijks gebruik.

DSC00842

De informatie op de achterkant van het flesje. Catrice zegt zelf over de oogschaduwbasis:
‘Oogleden worden optimaal voorbereid op oogmake-up dankzij deze oogschaduwbasis. De lichte textuur in een naturel nude tint is gemakkelijk aan te brengen en gelijkmatig te verdelen met de flock applicator. De ideale voorbereiding voor je oogleden. De Eyeshadow Base verbetert de kleurintensiteit en helderheid van de oogschaduw, de kleurpigmenten blijven langer mooi en de basis voorkomt dat de kleurpigmenten zich ophopen in de plooi van het ooglid.’

DSC00837

Zo ziet de oogschaduwbasis eruit, de kleur is beige en ruikt naar niks. Eenmaal uitgesmeerd voelt de huid een beetje plakkerig aan en glimt de huid licht. Doordat de huid plakkerig is hecht de oogschaduw beter aan de huid. De oogschaduwbasis is op de huid transparant.

DSC00841

Catrice zegt dat de kleurintensiteit en helderheid van de oogschaduw verbetert door het gebruik van de oogschaduwbasis. Dat moest ik testen.
Links: zonder oogschaduwbasis
Rechts: met oogschaduwbasis

Je ziet dat de kleuren duidelijk beter gepigmenteerd zijn als de Eyeshadow Base onder de oogschaduw zit. Hier word ik blij van!

DSC00885

Zo ziet de oogschaduw eruit na een hele dag (+/- 8 uur). De oogschaduw zit nog perfect op zijn plek, de kleuren zijn niet vervaagd. Ook is de oogschaduw niet in de lijntjes opgehoopt.

Prime and Fine Eyeshadow Base van Catrice doet wat hij moet doen! Hij zorgt ervoor dat je oogschaduw niet vervaagd of ophoopt in de lijntjes gedurende de dag. Ik ben erg tevreden over deze oogshaduwbasis en dat voor de fijne prijs van €3,59!

Welke oogschaduwbasis gebruik jij?

Liefs, Iris

12 gedachtes over “Review: Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base

  1. Laura zegt:

    Hier was ik al benieuwd naar! Ik heb jaren Urban Decay primer potion gebruikt, en werk nu met mijn MAC Paint Pot. Als ik in mei naar NY ga ben ik wel weer van plan om de UD PP te kopen.

    Like

  2. mijnlevenintwente zegt:

    Ik moet ook eens aan een eyeshadow base beginnen. Ik zag het nut er eerst nooit van in, omdat de dure oogschaduw bij mij altijd als een huis blijft zitten. Maar nu ik wat goedkopere producten heb gekocht begin ik toch te denken aan het kopen van een eyeshadow base.

    Like

  3. Laury zegt:

    Deze oogschaduwbasis ziet er mooi uit. Op het moment gebruik ik een andere basis van Essence waar ik ook heel tevreden over ben… maar dit is vast een goede vervanger!

    Like

Plaats een reactie