30 Day Yoga Challenge: week 1

Hallo!

Vorige week ben ik begonnen met de 30 Day Yoga Challenge, dit is opgezet door DoYouYoga. Het is de bedoeling dat je 30 dagen achter elkaar elke dag een video van de 30 Day Yoga Challenge op Youtube doet. Nu heb ik dus de eerste 7 achter de rug en het leek me leuk om te vertellen hoe het mij is bevallen.

Dag 1: Let’s get started
Dag 2: Yoga Workout For Chest & Shoulders.
Dag 3: Yoga Workout For Posture
Dag 4: Yoga Workout For Abs
Dag 5: Yoga Core Strength Workout
Dag 6: Yoga For The Lower Back
Dag 7: How To Do Crow Pose
Als je op de titel klik opent de video in een ander tabblad.

De video’s zijn tussen de 10 en 20 minuten lang, dit is de perfecte tijd, je hebt altijd wel 20 minuten uit je dag over! De lerares (Erin Motz) is erg goed en legt alles op een prettige manier uit. Ze geeft ook makkelijkere posities aan als iets niet lukt.

Ik sport niet echt, soms een Blogilates video of wat squats en lunges, maar niet dagelijks. Voor de 30 Day Yoga Challenge had ik nog nooit yoga gedaan. Dit was dus echt de eerste keer dat ik yoga deed. Ik moet wel zeggen dat ik niet heel flexibel ben, dat was ook een van de redenen dat ik deze challenge wilde proberen. Met deze challenge wil ik flexibeler worden, kunnen ontspannen, leren mediteren en van mijn rugpijn proberen af te komen.

Dag 1 vond ik heel fijn, dit was het onderdeel ‘hip opening’, hier heb je ook echt ontspanningstijd waar je helemaal tot rust komt. Ook dag 6 is bij mij favoriet. De yoga workout for abs (dag 4) was erg pittig, de volgende dag had ik echt spierpijn! Zoiezo had ik na elke dag wel een beetje spierpijn, omdat je spieren stretcht die je normaal niet echt gebruikt, maar na dag 4 het meest. Dag 2 en 5 vond ik het minst leuk, hier sta je vaak in de pose: downward dog, daar krijg ik na een tijdje last van mijn polsen. Deze spieren zullen na verloop van tijd ook sterker worden verwacht ik.

downward-dog-e1338738029742
De downward facing dog. Bron: kristinmcgee

Elke ochtend als ik wakker word heb ik rugpijn in mijn onderrug, ik heb al veel dingen geprobeerd: met kussen slapen, zonder kussen, buik/rug/zij slapen, ander matras, ander kussen. Niks hielp. Nu ik 7 dagen yoga heb gedaan voel ik al verschil, zo snel resultaat had ik niet verwacht! In de ochtend heb ik of geen rugpijn of heel licht rugpijn in mijn onderrug. Hier ben ik natuurlijk heel blij mee, dit is voor mij al de reden om door te gaan met yoga!

pigeon-kristin-mcgee1a-300x165
Pigeon pose Bron: kristinmcgee

Als ik bezig bent met yoga dan hoor ik mijn rug, armen en heupen af en toe kraken, dit doet niet pijn maar voelt echt als een verlossing. Opeens is er een knoop weg uit mijn arm, heup of rug. Het stretchen wat je met yoga doet vind ik ook fijn, hierdoor kan ik echt ontspannen en ik voel dat mijn spieren soepeler worden. Ik ben nog niet echt flexibeler, maar dat kan ook niet binnen een week, dit komt vast nog wel.

Door yoga let ik mee rop mijn houding, ik probeer zoveel mogelijk rechtop te zitten met een rechte rug. Ik ben heel positief over de 30 Day Yoga Challenge, het is een leuke manier om yoga in je leven te krijgen. Als je erover nadenkt om yoga te gaan doen raad ik je echt aan om de 30 Day Yoga Challenge te doen en te kijken of je het leuk vind! Volgende week zal ik de volgende 7 video’s linken en schrijven hoe deze mij zijn bevallen.

Doen jullie aan yoga?

Liefs, Iris

Advertenties

7 gedachtes over “30 Day Yoga Challenge: week 1

  • Todayslipstick zegt:

   Ik dacht ook dat ik het niks zou vinden, maar ik vond de eerste dag van de challenge zo fijn dat ik het de afgelopen week elke dag heb gedaan! Ik heb echt het idee dat het me helpt ontspannen. Wandelen is ook altijd fijn vooral als het lekker waait!
   Liefs, Iris

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s